מצה ברייט הוא המאכל האהוב והמוכר ביותר של ימי חג הפסח. מקורה במטבח האשכנזי, ויש המכנים אותו מצה בריי, מצה בראן או מצייה. בדיוק כמו הפרנץ' טוסט הצרפתי, זוהי דרך נהדרת להתמודד עם שאריות לחם (ובמקרה שלנו, לחם שלא תפח) ואפשר להגישה בליווי שלל תוספות מהעולם המתוק ומהעולם המלוח.
מזה שלוש שנים שהמצה ברייט מצטרפת לתפריט של מסעדות בנדיקט בימי החג. לפי השף גיא ארבל, הסוד למצה ברייט מוצלח הוא השריה קצרה של המצות בנוזל – חלב ממותק אם מכינים מצה ברייט מתוק, מים אם מכינים מצה ברייט מלוח.
ההשריה הזו מרווה בנוזלים את שברי המצות היבשים, ויחד עם הביצים במחבת הופכת את המצה הפשוטה למנה שכיף לפתוח איתה את הבוקר. אפשר כמובן להשתמש במצות מחיטה מלאה או כוסמין במקום המצות הרגילות.
1-2 מנות, פרווה, 15 דקות הכנה
מצרכים:
2 מצות
¼ כוס (60 מ"ל) מים
3 ביצים, טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית או חמאה מומסת
1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
מעט עירית קצוצה, לעיטור
אופן הכנה:
1-2 מנות, פרווה, 15 דקות הכנה
מצרכים:
2 מצות
¼ כוס (60 מ"ל) מ"ל חלב
חופן צימוקים שחורים
חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כפית סוכר
3 ביצים, טרופות
2 כפות שמן זית או חמאה מומסת
אופן הכנה: