10 דברים שלא ידעתם על בייגל | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
437ינו 24
לאתר בנדיקט
חזרה
10 דברים שלא ידעתם על בייגל

 

אחד מהמאפים הפופולריים ביותר בעולם ובארצות הברית בפרט הוא הבייגל, ויש לו מקום של כבוד גם בתפריט של מסעדות בנדיקט. הנה עשרה דברים שכנראה לא ידעתם עליו:

1. הבייגל הוא מאפה קטן בגודל כף יד שנודע בזכות צורתו העגולה ומרקמו הייחודי.

2. מקורו של הבייגל במאפיות יהודיות בפולין של המאות ה-16 וה-17. מקור שמו בשפת היידיש, ומשמעות השם היא טבעת או צמיד.

3. הבייגל זכה לפופולריות רבה יחד עם המעדניות היהודיות בניו יורק במהלך המאה הקודמת. היום הבייגל נחשב לאחד ממאכלי הדגל של התפוח הגדול.

4. השותף המוכר ביותר של הבייגל הוא הסלמון המעושן. ברחבי ניו יורק ניתן למצוא את מנת ה – lox bagel, שמכילה, מלבד שני המרכיבים שצוינו לעיל, גם גבינת שמנת, בצל סגול, שמיר ויש המוסיפים צלפים, כדי לסגור שילוב טעמים מנצח.

5. הבייגל ייחודי בעולם מאפי השמרים. הוא מכיל מעט מאוד מים (על 1 ק"ג קמח שמים פחות מ-1/2 ליטר מים; במאפה ממוצע שמים 600 מ"ל) ותופח באיטיות, מה שמעניק לו מבנה יחסית דחוס ומרוכז.

6. עוד מאפיין ייחודי לבייגל הוא הבישול הכפול: לפני שהבייגלים נכנסים לתנור, הם מבושלים
במים רותחים 2-3 דקות. הבישול המקדים הזה משנה את מבנה הבצק ובזכותו הקרום של הבייגל יוצא פריך ופציח.

7. לפי ספר השיאים של גינס, את הבייגל הגדול ביותר בעולם אפו ברשת מסעדות בשם Brueggers Bagels. המאפה שובר השיאים שהכינו שקל כמעט 400 ק"ג, והוצג ביריד של מדינת ניו יורק.

8. אם חשבתם שבייגל יכול לבוא רק עם שומשום למעלה, תחשבו שוב: ברשת מהסעיף הקודם, אשר חולשת על 275 סניפים ברחבי ארצות הברית, נאפים 24 סוגי בייגל שונים, מבייגל פומפרניקל וחלפניו צ'דר דרך בייגל עם עגבניות מיובשות או תרד, ואפילו בייגל אוכמניות ובייגל שוקולד צ'יפס.

9. ב-1974 מוכר בחנות בייגלים בקליפורניה יצר את הפיצה בייגל, שכמו שאתם מבינים, הוא פיצה על בסיס של בייגל, בזכות רוטב עגבניות וגבינה שרכש בדוכן הפיצה שסמוך למקום עבודתו. היצירה שלו הפכה ללהיט והחנות, Western Bagel, ממשיכה למכור פיצה בייגלס עד היום.

10. האח הגרמני של הבייגל נקרא פרצל. שניהם מתחילים מבצק דומה (וסביר שיש להם אב משותף), רק שהפרצל מושרה בתמיסה בסיסית (מים עם סודה לשתייה) אשר משנה את מרקמו באופן שונה מההרתחה שמקבל הבייגל.

כתבות נוספות

המדריך: איך להכין ביצה עלומה מושלמת

10 ארוחות בוקר מכל העולם

מסביב לעולם: 5 ארוחות בוקר שוות

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked