השבוע במסגרת חגיגות העשור לבנדיקט אנו משתפים במתכון למנה ממקסיקו הלוהטת, טאקו ברקפסט: ביצים מקושקשות משודרגות עם נקניקיית צ'וריסו, שמוגשות בטורטייה עם רטבים וסלסות פיקנטיות.
4 מנות, לא כשר, 40 דקות זמן כולל
מצרכים:
לסלסת עגבניות:
2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
1/2 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
1/2 פלפל ירוק (אפשר רגיל ו/או חריף) חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום, כתושה
3-4 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
עלים מ-2 גבעולי אורגנו, קצוצים
כף שמן זית
כף מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
למיונז צ'יפוטלה:
4-5 כפות גדושות מיונז קנוי איכותי
1-2 כפיות מחית צ'יפוטלה (משיגים בחנויות טבע/חנויות אוכל עולמי)
לגוואקמולה:
2 יחידות אבוקדו בגודל בינוני, קלוף, חצוי ומגולען
1/2 בצל בגול קטן, חתוך לקוביות קטנות
1/2 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
מיץ לימון, לפי הטעם
מלח, לפי הטעם
לפריחולס:
1 קופסה (400 גרם) שעועית שחורה משומרת
קורט אורגנו מיובש
1/2 כפית פפריקה מעושנת
מלח ופלפל שחור גרוס
לביצים המקושקשות:
20 גרם חמאה
1 בצל בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
3 נקניקיות צ'וריסו, חתוכות לפרוסות או 4 פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לקוביות
6-8 ביצים
4-5 כפות שמנת מתוקה
קורט מלח
להרכבת המנה:
12 טורטיות בגודל בינוני
3-4 עלי חסה, חתוכים לרצועות דקיקות
אופן הכנה:
לפריחולס:
למיונז:
לגוואקמולה:
לסלסת עגבניות:
לביצים המקושקשות:
להרכבת המנה: