צפו: מתכון לקרוק מאדאם | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
151אוק 1
לאתר בנדיקט
חזרה
צפו: מתכון לקרוק מאדאם


קרוק מדאם הוא אחד מהכריכים המפורסמים והמפנקים של הקולינריה הצרפתית. מנה קלאסית של בתי קפה פריזאיים, שבתרגום חופשי משמעות שמה הוא 'תנגסי גברתי' (וזה בגלל שביצת העין שמעליו מזכירה כובע מגונדר). זה המתכון לקרוק מאדאם של בנדיקט, שמעבר לגבינה, השינקן וביצת העין הקלאסיים, מקבל תוספת של רוטב סלט קיסר  שמרים את כל החגיגה.

 

מתכון לקרוק מאדאם

4 מנות, לא כשר, 20 דקות עבודה, שעה זמן כולל קירור הרוטב

מצרכים:

לבשמל:
40 גרם חמאה
2 כפות (לא גדושות מדי, בהריון קל) קמח לבן
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט טחון
2 כפות (30 גרם) גבינת גאודה מגוררת

לקרוק:
8 פרוסות לחם לבן שאוהבים, מומלץ בריוש
8 פרוסות שינקן מרובעות (קונים במעדניות רוסיות)
160 גרם גבינת גאודה

להגשה:
4 ביצים
3-4 כפות שמן זית
4 כפות רוטב קיסר (ראו איך להכינו כאן)
4 עלי פטרוזיליה

אופן הכנה:
רוטב בשמל:
ממיסים את החמאה בסיר קטן מעל להבה בינונית.
מוסיפים את הקמח בבת אחת, מערבבים היטב עד שמתקבל מעין ממרח. מבשלים את הממרח תוך ערבוב מתמיד כחצי דקה ואז מוסיפים 1/3 מכמות החלב (1/2 כוס).
מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ או מטרפה. כשהתערובת מתחילה לבעבע מוסיפים את שאר החלב, ושוב מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.
לאחר שהחל הבעבוע מבשלים 30 שניות נוספות, עד שהתקבל רוטב סמיך וחלק.
מתבלים במלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט. מכבים את הלהבה ומערבבים פנימה את הגבינה המגוררת, עד שהיא נמסה ונטמעת ברוטב.
מעבירים את הרוטב לקערה ומניחים לו להתקרר לחלוטין.

לקרוק:
מורחים את פרוסות הלחם בבשמל, מעל כל פרוסה שמים פרוסת שינקן. מגררים את הגאודה מעל וסוגרים ל-4 כריכים.
מעבירים לטוסטר (מקבילים, חלק או משולשים להעדפתכם) וקולים 3 דקות או עד הזהבה משני הצדדים.

להגשה:
במחבתות נפרדות מכיני ביצי עין עם שמן הזית, לפי ההוראות כאן (מומלץ להכין ביצה אחת בכל פעם להגשה יפה).
מניחים את כריכי הקרוק המוכנים בצלחות הגשה. מעל מניחים ביצת עין ומעל מזלפים רוטב קיסר. מעטרים בעלה פטרוזיליה ומגישים יחד עם סלט ירוק.

כתבות נוספות

מתוק ומלוח: שני מתכונים למצה ברייט

יוגורט, לאבנה ומה שביניהם

10 מתכוני ארוחת בוקר הכי אהובים מתוך פינטרסט

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked