צפו: מתכון לאגז בנדיקט פלורנטין | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
150אוק 1
לאתר בנדיקט
חזרה
צפו: מתכון לאגז בנדיקט פלורנטין


מנת הפלורנטין, או ביצים בנוסח פירנצה, היא המנה הנמכרת ביותר של מסעדות בנדיקט, ולא בכדי. השילוב בין תרד בשרני שמבושל בשמנת, ביצה עלומה שמתפרצת ומעשירה את הכל, לחם בריוש פריך ורוטב הולנדז חמאתי, יוצר בפה המון עונג.

לכבוד חגיגות העשור למסעדות בנדיקט שיתפנו אתכם במתכון למנת הדגל שלנו. שני אלמנטים חשובים במנה, לחם הבריוש והביצה העלומה, זכו לכתבות משלהם במגזין. מוזמנים לעקוב אחר ההוראות בכתבות השונות. כמובן שלא חייבים להכין בריוש בעצמכם – במקום פשוט מכינים טוסטים מחלה של שבת או כל לחם אחר שאוהבים.

>> איך מכינים את הבריוש של בנדיקט

>> המדריך: איך להכין ביצה עלומה

מתכון לביצים בנוסח פלורנטין

5 מנות, חלבי, 45 דקות עבודה אם הבריוש כבר מוכן

מצרכים:

לתרד בנוסח פלורנטין:
1 ק"ג (2 חבילות גדולות) תרד
3 בצלים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות
30 גרם חמאה
2 כפות קמח
חצי ליטר (שני מיכלים קטנים) שמנת מתוקה
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
כף שטוחה מלח

לרוטב הולנדז:
3-4 כפות חומץ בן יין לבן
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
1 עלה דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
2-3 כפות מים
2 חלמונים
120 גרם חמאה מומסת
כפית מיץ לימון סחוט טרי
קורט מלח ופלפל שחור

להגשה:
5 פרוסות בריוש גדולות (מתכון כאן), חצויות באלכסון (או 10 פרוסות חלה)
10 ביצים
10 גבעולי עירית, קצוצים לטבעות דקיקות

אופן הכנה:

לתרד:

לרוטב ההולנדז:

להגשה:

 

בשבוע שעבר שיתפתו אתכם במתכון לפנקייק אוראו מושחת

כתבות נוספות

בבנדיקט עוברים לביצי חופש

צפו: מתכון לקרוק מאדאם

10 דברים שלא ידעתם על תפוזים

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked