שלושה שדרוגים לחביתה • אומלטים מסביב לעולם | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
420ינו 24
לאתר בנדיקט
חזרה
שלושה שדרוגים לחביתה • אומלטים מסביב לעולם

אומלט ארגנטינאי: סטייק, צ'יפס וצ'ימיצ'ורי בארוחת בוקר אחת. צילום שרית גופן

כמעט בכל מקום בעולם אוהבים לפתוח את היום עם ביצים, בין אם מדובר בחביתה, ביצים מקושקשות או אומלט צרפתי. לכבוד חודש פברואר עולמי המצוין במסעדות בנדיקט, שיתף איתנו השף גיא ארבל שלושה מתכונים של מנות מיוחדות המוגשות במסעדות, ומראות איך, עם קצת יצירתיות, אפשר לשדרג את האומלט המוכר.

מתכון אומלט ארגנטינאי

מנה אחת, לא כשר, 15 דקות עבודה

מצרכים:

1/2 תפוח אדמה, חתוך לגפרורים
שמן, לטיגון רדוד
מעט חמאה לציפוי המחבת
100 גרם אנטריקוט, חתוך לרצועות
מלח גס, פלפל שחור גרוס
3 ביצים
כף שמנת מתוקה
כף צ'ימיצ'ורי קנוי או ביתי

אופן הכנה:

• מטגנים את גפרורי תפוח האדמה בשמן חם 2-4 דקות עד הזהבה. נזהרים לא לשרוף.
• מקפיצים בחמאה את נתחוני האנטריקוט במחבת עם מלח גס ופלפל שחור גרוס, 1-2 דקות, עד שהוא עשוי כמעט לחלוטין.
• טורפים את הביצים והשמנת יחד.
• מחממים מחבת גדולה עם חמאה מזוקקת או שמן.
• יוצקים פנימה את בלילת הביצים ומוודאים שהיא מגיעה לכל קצוות המחבת.
• מערבבים מעט את הבלילה.
• אחרי 1-2 דקות, כאשר האומלט מתייצב וכמעט מתייבש לגמרי, מניחים במרכזו לאורך את האנטריקוט המוקפץ והצ'יפס.
• בעזרת לקקן סוגרים צד אחד של האומלט על הבשר ולאחר מכן מגלגלים על הצד השני לקבלת "גליל" ממולא.
• מחליקים את האומלט הממולא בזהירות לצלחת.
• מסדרים פס של צ'ימיצ'ורי על האומלט ומגישים.

אומלט הוואי  עם אננס טרופי. צילום שרית גופן

מתכון אומלט בסגנון הוואי

מנה אחת, לא כשר, 15 דקות עבודה

מצרכים:
מעט חמאה לציפוי המחבת
3 ביצים
כף שמנת
פרוסת שינקן חתוכה לקוביות
חופן קוביות אננס (משומר או טרי)
פרוסת גבינת צ'דר, חתוכה לקוביות
קורט פלפל שאטה גרוס
חופן קטן ארוגולה

אופן הכנה:
• טורפים יחד את הביצים עם השמנת.
• מחממים מחבת עם חמאה על אש בינונית.
• מוסיפים את בלילת הביצים, מתבלים במלח ומערבבים קלות.
• אחרי כדקה, כשהאומלט חצי מבושל, מנמיכים את הלהבה.
• מפזרים מעל שינקן, אננס, שאטה וצ'דר. מכסים את המחבת ומבשלים עד שהגבינה נמסה והביצים מבושלות.
• מניחים את האומלט על צלחת וחותכים אותו לשישה משולשים שווים.
• מניחים ערימה קטנה של ארוגולה במרכז האומלט ומגישים.

אומלט אינדונזי בטיגון עמוק עם רוטב בוטנים פיקנטי. צילום שרית גופן

אומלט בסגנון אינדונזי

מנה אחת, פרווה, 15 דקות עבודה

מצרכים:

שמן לטיגון עמוק
3 ביצים
100 גרם טופו
4 כפות רוטב בוטנים (מתכון בהמשך)
חופן קטן נבטים
2-3 גבעולי כוסברה, קצוצים גס
1 בצל ירוק (רק החלק הירוק) קצוץ גס
1/2 מלפפון, קלוף ופרוס דק
1/2 גזר קטן, חתוך לגפרורים

אופן הכנה:

מתכון לרוטב בוטנים

צנצנת קטנה, פרווה, 15 דקות עבודה

מצרכים:
חצי פלפל אדום חריף קטן, חתוך לפרוסות
4 שיני שום, פרוסות
2 כפות שמן
200 גרם בוטנים קלויים או מטוגנים
כפית מלח
50 (3 כפות) מ"ל רוטב סויה
5 כפות סוכר
מים לפי הצורך

אופן הכנה:

כתבות נוספות

10 ארוחות הבוקר עם הנופים הכי יפים בעולם

10 דברים שלא ידעתם על תרד

מתכון פטריות פורטובלו אפויות

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked