מתכון לאגנוג: ליקר ביצים חמים ואלכוהולי | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
432ינו 24
לאתר בנדיקט
חזרה
מתכון לאגנוג: ליקר ביצים חמים ואלכוהולי

צילום: Isaac Wedin

אחד המשקאות האלכוהוליים הנודעים בעולם, אך כזה שאנחנו בארץ פחות מכירים, הוא האגנוג, או ליקר ביצים. זהו משקה שמגישים ממש עכשיו, בימים של חג המולד והשנה הלועזית החדשה. כיום הוא כל כך פופולרי בארצות הברית, קנדה ובריטניה שאפשר לקנות אותו בקרטונים בסופרמרקט במגוון טעמים.

לפי חוקר האוכל אלטון בראון, מקורותיו של האגנוג בבריטניה של ימי הביניים, אז נהגו האצילים ללגום משקה שנקרא Sack Posset. עם השנים מחיריהם של האלכוהול והסוכר ירדו, ונהייה קל יותר להשיג חלב טרי, וכך הפך המשקה לנגיש עבור כל המעמדות.

בגדול, מי שהכין בעברו קרם אנגלז או קרם פטיסייר יזדהה בקלות עם אופן ההכנה של האגנוג – זהו פודינג סמיך (אך לא יציב) שמכיל אלכוהול (רום, ברנדי או בורבון, תלוי באיזה חלק העולם אתם מכינים), אגוז מוסקט, חלב, שמנת והכי חשוב: ביצים.

מתכוני אגנוג רבים קוראים לשימוש בביצים טריות, אך הגרסה שתבוא כאן היא לאגנוג מבושל. חשוב להצטייד במקציף חשמלי להכנה.

צילום: Steven-Labinskirohav

מתכון לאגנוג

6 כוסות, חלבי, 20 דקות הכנה, שעה וחצי עד שאפשר לשתות

מצרכים:
4 ביצים
80 גרם (1/3 כוס+כף) סוכר לבן
2 כוסות (480 מ"ל) חלב 3%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% (ניתן להשתמש גם בשמנת לבישול עם אחוזי שומן נמוכים יותר)
כפית אגוז מוסקט מגורר/טחון
1/3 כוס (80 מ"ל) משקה אלכוהולי חזק כמו ברנדי, רום או בורבון

אופן הכנה:

כתבות נוספות

סודות מהמאפייה: לחם בריוש

10 ארוחות הבוקר עם הנופים הכי יפים בעולם

בנדיקט: ארוחות בוקר מסביב לשעון

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked