מתכון לביבות תפוחי אדמה קלאסיות | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
416ינו 24
לאתר בנדיקט
חזרה
מתכון לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

לביבות תפוחי אדמה – אין כמו המתכון הנוסטלגי. צילום: שרית גופן

חג חנוכה מתקרב אלינו בצעדי ענק, ואיתו מתחממות המחבתות שמוכנות לטגן מגוון עצום של לביבות, מכל מיני ירקות ובכל מיני צבעים. אבל לביבה אחת היא האהובה מכולן כאן בארץ, לביבת תפוחי האדמה, יש המכנים אותה גם לטקה (ברבים: לטקס).

היא נמצאת בתפריט הצלחות הקטנות של מסעדות בנדיקט מזה שנים (מוגשת עם שמנת חמוצה ובצל ירוק קצוץ), והפעם שיתף אותנו השף גיא ארבל במתכון ובדרך הטובה ביותר להכנתה.

זהו מתכון ביתי ומהיר הכנה, כזה שמתקתקים ב-15 דקות ומנסים לא לאכול הכל עד סיום הדלקת נרות החנוכה והברכות.

מגררים תפוחי אדמה ובצל. צילום: שרית גופן

סוחטים נוזלים עודפים. צילום: שרית גופן

שולפים פומפיות!
מתחילים בגירור תפוחי אדמה אדומים ויפים (ממש לא צריכים לקלף – להפך: בקליפה יש את רוב הערכים התזונתיים) לתוך קערה. לאחר כן מגררים גם בצל – וכדי שהוא לא יגרום לכם לדמוע שמים אותו אותו שעה מראש במקרר.

כשהירקות מגוררים סוחטים אותם היטב כדי להיפטר מנוזלים מיותרים – אל תוותרו על שלב הסחיטה. עודפי מים יאטו את קצב הבישול של הלביבות, מה שאומר שהן תספוגנה יותר שמן.

לירקות המגוררים והסחוטים מוסיפים ביצה וקמח: הם אלו שמחזיקים את התערובת ומונעים ממנה להתפרק.

מוסיפים קמח וביצים. צילום: שרית גופן

ויוצרים לביבות. צילום: שרית גופן

מטגנים בזהירות
את השמן (מומלץ להשתמש בשמן סויה או תירס) מחממים במחבת, וכשמוכנים לטגן, יוצרים לביבות עזרת ידיים רטובות – כך שהרכיבים לא ידבקו לידיים.

חשוב לראות שהתערובת מחזיקה לפני הטיגון, אם היא נראית לא יציבה, נוזלית ומתפרקת, מוסיפים עוד קמח כדי לייצב אותה.

מטגנים בזהירות, 2-3 דקות מכל צד. צילום: שרית גופן

מטגנים מכל צד 2-3 דקות או עד הזהבה יפה – חשוב להניח את הלביבות בשמן בעדינות, כדי שלא ישפריץ, ולהפוך בעזרת תרבד דק. ברגע שהלביבות מוכנות מוציאים אותן לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר התערובת.

כדאי להגיש את הלביבות כמה שיותר קרוב למועד ההכנה, יחד שם שמנת חמוצה או יוגורט סמיך ומעט בצל ירוק. ניתן גם להכין יום מראש, ולחמם בטוסטר אובן או תנור חם להשבת הפריכות.

מתכון ללביבות תפוחי אדמה של מסעדות בנדיקט

בערך 20 לביבות, 30 דקות הכנה כולל גירור וטיגון

מצרכים:

4-5 תפוחי אדמה (עדיף אדומים) בגודל בינוני
1 בצל בגודל בינוני, קלוף ומקורר למשך שעה ובמקרר
1 ביצה
1-3 כפות קמח
קורט מלח
שמן, לטיגון רדוד

להגשה:
שמנת חמוצה
בצל ירוק, קצוץ דק

אופן הכנה:

כתבות נוספות

בנדיקט: ארוחות בוקר מסביב לשעון

בנדיקטוס הקדוש

החיים הם פיקניק

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked