מתכון פטריות פורטובלו אפויות | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
418ינו 24
לאתר בנדיקט
חזרה
מתכון פטריות פורטובלו אפויות

כמה פשוט – ככה טעים! צילום: שרית גופן

אחת המנות שמלוות את תפריט מסעדות בנדיקט עוד מהפתיחה היא מנת פטריות הפורטובלו, ובה פטריות שמנמנות מושרות בשמן זית צרובות על הגריל, שמוגשות עם רוטב בלסמי וגבינת עזים. זו אחת המנות האהובות ביותר בסקציית הצלחות הקטנות שבתפריט, וממש קל להכין אותה בבית.

ברוב מנות הפטריות שתמצאו (למשל פסטה ברוטב פטריות) חותכים אותן לפרוסות או קוצצים אותן, אבל כאן הן נשארות שלמות ומוגשות במלוא תפארתן – שחומות, עסיסיות ומלאות בטעם, כמעט כמו סטייק מהצומח.

היום קל מתמיד למצוא פטריות פורטובלו יפות וגדולות שמתאימות למנה: ניתן למצוא אותן במארזים בסופר וגם בשווקים. גם פטריות שמפיניון גדולות מתאימות כאן. אגב, שמפיניון ופורטובלו הן אותה פטריה – השמפיניון גדלות בחושך והפורטובלו נחשפות לאור, ולכן חלקן העליון חום ולא לבן.

מורידים את הרגליים של הפטריות ומניחים בתבנית. יוצקים מעל הפטריות שמן זית ומפזרים טימין ומלח גס. צילום: שרית גופן

אפשר להגיש אותן כמו שהן או להוסיף גבינת עזים, חומץ בלסמי ועוד שדרוגים. צילום: שרית גופן

מתכון לפטריות פורטובלו אפויות / שף גיא ארבל

4 מנות, פרווה/חלבי, 2 דקות עבודה, 15 דקות עד שאפשר לאכול

מצרכים:
8 פטריות פורטובלו גדולות
4 כפות שמן זית
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
8-12 גבעולי טימין

להגשה (אם רוצים):
2-3 כפות חומץ בלסמי מיושן או סירופ בלסמי (ניתן לרכוש במעדניות)
1 חבילה גבינת עזים בגליל, חתוכה לפרוסות

אופן הכנה:

כתבות נוספות

משהו מיוחד: מתכון לשקשוקה כרובית

המדריך: איך להכין ביצה עלומה מושלמת

מדריך להכנת רוטב הולנדז מושלם

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked