סודות מהמאפייה: לחם בריוש | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
435ינו 24
לאתר בנדיקט
חזרה
סודות מהמאפייה: לחם בריוש

כתיבה: עֹז תלם

בכל יום אופים במאפייה של בנדיקט 150 כיכרות של לחם בריוש (מעל 40,000 כיכרות בשנה!). מהלחם הזה מכינים את הפרנץ' טוסט ועליו בונים את מנות הדגל של המסעדה: אגז בנדיקט על צורותיהן השונות. ירון שנלר, האופה הראשי, שאמון על כל אחת ממיליוני הלחמניות ואלפי הקרואסונים שיוצאים מהמאפייה, הראה לנו איך הלחם המרובע והעשיר הזה נוצר.

ותודה למלכי צרפת
הבריוש הוא לחם מועשר שמקורו בצרפת. למה מועשר? כי בלחם רגיל ישנם ארבעה מרכיבים בלבד: קמח, שמרים (או מחמצת), מים ומלח. אבל בריוש מקבל חומרי גלם 'של עשירים': ביצים וחמאה, בנדיבות רבה. מקורו של הלחם בימי הרנסאנס בצרפת. הוא החל להתפתח כאשר אופי לחמים התנסו בהוספת מרכיבים ללחם הטקסי של הכנסייה, שנקרא פאן בני (pain bénit, לחם מבורך).

יש המייחסים את פיתוח הבריוש לטבחים ולאופים של לואי ה-14, להם הייתה גישה בלתי מוגבלת לחומרי הגלם היקרים והחביבים על בני האצולה. כיום, הבריוש נפוץ ברחבי צרפת ויכול להגיע במגוון צורות וגדלים, שמשתנים מאזור לאזור (חלקם מאוד דומים לחלה של יום שישי).

כמה חמאה לשים לכם בלחם?
כמו הצורה, כמות החמאה בכל בריוש גם נתונה לפרשנות. יש בריושים הנאפים ביחס של 4:1, כלומר על 1 ק"ג קמח 250 גרם חמאה, ויש שנעשים ביחס של 5:4, כלומר 800 גרם חמאה לכל ק"ג קמח (יאמי!). מתכון הבריוש של בנדיקט נמצא במקום טוב באמצע, עם 500 גרם חמאה לכל ק"ג קמח.

יחד עם 12 ביצים, מתקבל לחם עשיר מאוד, עם קרום עדין נהיה פריך, זהוב ומפנק (אחרי קלייה קצרה בתנור או במחבת כמובן), מצע מושלם למנות הרבות שמכינים איתו.

אגב, במתכון לשושנות בריוש של בנדיקט, משתמשים בפחות חמאה, מכיוון שהן מקבלות מילוי שמעשיר אותן עוד יותר.

לפני שמתחילים להכין

מתכון לבריוש קלאסי

2 תבניות אינגליש קייק או תבניות קסטן קטנות, חלבי, 45 דקות עבודה נטו, 24 שעות זמן כולל התפחות ואפייה

מצרכים:
12 ביצים מהמקרר
50 גרם שמרים טריים בגרגרים
1 ק"ג קמח, מומלץ קמח ייעודי לחלה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום
25 גרם מלח
500 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

אופן הכנה:

ייוצרים את הבצק:

מתפיחים פעמיים:

מעבירים לתבנית, מתפיחים שוב ואופים:

אגז בנדיקט פלורנטין עם בייקון ורוטב הולנדז. צילום: שרית גופן

כתבות נוספות

10 דברים שלא ידעתם על אגז בנדיקט

מתכון לסלט קיסר מנצח

מתוק ומלוח: שני מתכונים למצה ברייט

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked