פנקייק הוא אחד המאכלים האהובים בעולם ובארצות הברית בפרט. עוד מאכל מתוק שיצא מאמריקה הוא עוגיות האוראו הכהות עם המילוי הלבן והממכר. כשמנת הפנקייק אוראו נכנסה לתפריט של בנדיקט לפני שנתיים, היא מיד הפכה ללהיט ועד היום זו אחת המנות שמעוררות הכי הרבה התרגשות בקרב האורחים שמזמינים אותה.
לכבוד חגיגות העשור לבנדיקט קבלו את המתכון שלנו לפנקייק במילוי קרם אוראו, רק אל תשכחו לשמור גם לנו 🙂
15-18 מיני פנקייקים נפוחים, 30 דקות עבודה, חלבי
מצרכים:
לפנקייק:
1/2 2 כוסות+3 כפות (400 גרם) קמח
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
1 כפית (10 גרם) אבקת אפייה
1 כפית (10 גרם) סודה לשתייה
½ כפית מלח
4 ביצים
1 כוס שמנת מתוקה (אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול 15% שומן או רוויון)
1 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
לקרם אוראו:
24 עוגיות אוראו
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
ציוד מיוחד:
שלושה רינגים בציפוי נון סטיק בקוטר 9 ס"מ
חמאה מומסת או שמן, לציפוי הרינגים
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת קרם האוראו:
מפרידים בין העוגיות ובעזרת סכין מגרדים את הקרם. שמים את הקרם בקערה אחת ואת העוגיות בקערה שנייה. מרסקים את העוגיות לפירורים גסים במעבד מזון או קוצצים עם סכין.
מחממים את השמנת המתוקה במיקרוגל או בסיר קטן עד שהיא כמעט רותחת, יוצקים אותה על העוגיות ומערבבים היטב.
את מילוי האוראו (הקרם הלבן) מחממים במיקרוגל 20-30 שניות לפני ההגשה, רק שיהיה נוזלי.
בלילת הפנקייק:
שמים בקערה את כל המצרכים היבשים (קמח, אבקת סוכר, סודה לשתייה, אבקת סוכר) ומערבבים.
מוסיפים את המצרכים הרטובים (ביצים, שמנת/רוויון, חלב, חמאה מומסת) וטורפים לבלילה אחידה.
אם הבלילה מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלב.
הכנת הפנקייקים:
מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית. משמנים קלות.
טובלים את הרינגים הגדולים בשמן או חמאה מומסת ומניחים במחבת.
יוצקים אל כל אחד מהרינגים מצקת מהבלילה, כך שהתערובת תגיע עד חצי גובה הרינג. מבשלים מעל להבה בינונית 2-3 דקות, עד שבועות עולות על פני השטח, ואז מסירים את הרינג והופכים את הפנקייק בזהירות על הזהבה מהצד השני.
מבשלים על הצד השני דקה נוספת – עד להזהבה.
להגשה:
מניחים שני פנקייקים זה על זה ובעזרת כפית יוצרים חור במרכז הערימה.
מניחים את הפנקייקים עם החור על פנקייק אחד שלם, כך שנוצרת מעין כוס. ממלאים את הכוסית במלית העוגיות ומקשטים מעל עם הקרם הלבן.