שקשוקה כרובית
תמונות: שרית גופן
שקשוקה היא אחת מארוחות הבוקר האהובות בישראל (וגם בעולם): שילוב מנצח של ביצים רכות שמתבשלות ברוטב עגבניות מתובל, שממש כיף לטבול בו חלה חמה ולנגב בהנאה.
מקורה של השקשוקה הוא בצפון אפריקה – באזור לוב וטוניס. ביחד עם העלייה היהודית משם הגיעה השקשוקה ארצה ומהר מאוד תפסה מקום של כבוד והפכה לקלאסיקה ישראלית.
בחודש נובמבר יציינו במסעדות בנדיקט ברחבי הארץ פסטיבל קולינרי עם מגוון מיוחד של שקשוקות בכל שעות היום (גם בtake away). הפסטיבל שם את השקשוקה במרכז הבמה, ומראה כמה רחוק אפשר לקחת את הקונספט: עם מגוון רחב של תוספות, צבעים, ירקות ושילובים (כולל שקשוקה טבעונית!).
שקשוקת פירות ים, שקשוקה לבנה ושקשוקה צהובה
בתפריט:
שקשוקה פירות ים: 2 ביצים בתבשיל עגבניות, שרימפס וקלמארי צרובים על הפלנצ'ה ופלפל חריף קלוי 79 ש"ח
שקשוקה צהובה: 2 ביצים עלומות על פולנטה תירס, בייקון צלוי, תירס צרוב ושמן בצל ירוק, מוגש עם חלפניו כבוש ועגבניות מרוסקות 69 ש"ח
שקשוקה צהובה
שקשוקה לבנה: 2 ביצים עלומות על קרם ארטישוק ירושלמי מוגש עם ראגו של ארטישוק ירושלמי ופטריות ביין לבן וצ'יפס ארטישוק ירושלמי 69 ש"ח
וואבוס ראנצ'רוס: 2 ביצים בתבשיל עגבניות מעושנות פיקנטיות ובשר בקר מקסיקני, מוגש עם גבינה בסגנון מקסיקני, אבוקדו ושמנת חמוצה 68 ש"ח
שקשוקה מקסיקנית ושקשוקה כרובית
שקשוקה טבעונית: תבשיל עגבניות עם חציל קלוי, כדורי פולנטה ו"גבינת" חלומי טבעונית צרובה בגריל 72 ש"ח
שקשוקה טבעונית
שקשוקה כרובית ומרגז: 2 ביצים בתבשיל עגבניות, כרובית מטוגנת, נקניקיית מרגז בגריל, טחינה וצנוברים 79 ש"ח
שקשוקה ירוקה: 2 ביצים ברוטב מנגולד, ברוקולי, אפונה, תרד ושמנת מוגש עם סלסה עגבניות מיובשות, זיתים, בצל סגול וגבינת פטה 69 ש"ח
כל השקשוקות (מלבד המקסיקנית, שמגיעה עם נאצ'וס) תוגשנה עם חלה טרייה אישית ממאפיית בנדיקט.
לכבוד הפסטיבל בחרנו לשתף אתכם באחד השדרוגים המגניבים ביותר למנה: שקשוקה כרובית עם נקניקיות מרגז פיקנטיות ועסיסיות וצנוברים. נקניקיות מרגז ניתן למצוא אצל כל קצב, לרוב במקפיא. שימו לב להפשיר את הנקניקיות לילה מראש במקרר.
שקשוקה כרובית
2-3 מנות, בשרי, 20 דקות עבודה, 40 דקות זמן כולל
מצרכים:
שמן, לטיגון עמוק
1/2 כרובית קטנה
2 נקנקיות מרגז, מופשרות אם הן הגיעו קפואות
2 כפות שמן זית
1 פלפל אדום קטן, קצוץ לקוביות קטנות
2 שיני שום, פרוסות
4-5 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות קטנות
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מלח, לפי הטעם
4 ביצים
חופן צנוברים
3-4 כפות טחינה ביתית
אופן הכנה:
לכרובית:
חותכים את הכרובית לתפרחות. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את תפרחות הכרובית ב-2 סבבים 4-5 דקות עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
לנקניקיות:
חותכים את נקניקיות המרגז ל-3 וצולים במחבת רגילה או מחבת פסים עד שהן שחומות ומבושלות 3/4 דרך, בערך 2 דקות מכל צד (לפי עובי הנקניקיות).
לשקשוקה:
מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הפלפל והשום ומטגנים 5 דקות אגב ערבוב עד ריכוך. מוסיפים את הפפריקה וקוביות העגבנייה, מערבבים היטב.
מוסיפים 1/2 כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת ומבשלים 10 דקות מעל להבה בינונית, עד שהעגבניות מתרככות ומתקבל רוטב סמיך.
טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.
אל תוך הרוטב שוברים את הביצים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5-8 דקות לפי מידת אהבתכם את הביצים. מניחים ברחבי המחבת את הכרובית והנקניקיות ומבשלים חצי דקה נוספת (לחימום).
מניחים כמה כפות טחינה במחבת, זורים מעל צנוברים ומגישים למרכז השולחן, יחד עם חלה או לחם שאוהבים.