10 דברים שחייבים לדעת על חמאה | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
142אוק 1
לאתר בנדיקט
חזרה
10 דברים שחייבים לדעת על חמאה

srcset="https://www.magazine.benedict.co.il/wp-content/uploads/2018/10/Rebecca-Siegel.jpg

היא חלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר, שוכנת בתוך הקרואסון ובצק העלים והופכת כל מנה אליה היא מצטרפת ליותר טעימה ומפתה. הנה 10 דברים שחייבים לדעת על חמאה:

1. תהליך יצירת החמאה נקרא חביצה. בימים עברו, היו מניחים שמנת (השומן שצף על פני החלב הטרי) בנאד ומנערים, והתנועה הזו הייתה גורמת לשומן להיפרד מהנוזלים – והשומן הזה הוא חמאה. כיום החמאה מיוצרת בתהליך דומה באמצעים מכניים.
2. חמאה מכילה 80% שומן, והשאר הם מוצקי חלב ומים.

3. חמאה מזוקקת, שמוכרת בתור גי (ghee) במטבח ההודי, היא חמאה שבישלו בעדינות, עד שהשומן נפרד מהחומרים האחרים. מכיוון שהיא אינה מכילה חלבונים שיכולים להישרף, ניתן להשתמש בחמאה מזוקקת לטיגון עמוק בטמפרטורות גבוהות.

4. מחצית מהחלב המופק בהודו מיועד לייצור חמאה.

 srcset=

5. מי שטייל ברחבי אירופה בטוח שם לב שהחמאה שם צהבהבה, בזמן שזו שבארץ לבנה. הצבע הצהוב מגיע לחמאה בזכות הדיאטה של הפרות האירופאיות, שאוכלות עשבים המכילים את הפיגמנט הכתום בטא קרוטן.

6. החמאה מכילה מספר סוגי שומנים, אחד מהם הוא שומן רווי – שהוא יציב ולא נוזלי בטמפרטורת החדר. היציבות הזו מאפשרת ליצור עם החמאה מאפים דפופים, פריכים ועתירי שכבות, כמו קרואסון או בצק עלים, ונותנת מרקם חלומי למאפים כמו בריוש.

7. הצרפתים מתים על חמאה, והיא מרכיב חשוב במנות רבות ברחבי המדינה. השף האגדי אוגוסט אסקופייה מנה את החמאה כמרכיב חשוב ברטבי האם – חמישה רטבים שכל טבח (צרפתי!) צריך לגעת להכיר. מבין החמישה האלו, הרטבים המוכרים בארץ הם רוטב הבשמל ורוטב ההולנדז – שמככב במנת האגז בנדיקט.

 srcset=

8. חמאה היא גם מרכיב חשוב בבצק פריך והיא נותנת לו מרקם עדין ומתפורר. הדרך הכי טובה לשלב את החמאה עם הקמח היא להקפיא אותה (כן! היא שורדת הקפאה מצוין) ואז לגרר אותה בעזרת פומפייה אל תוך הקמח.

9. כאשר מבשלים חמאה עד שהיא מתחילה להזהיב, היא נקראת חמאת אגוזים (beurre noisette) בזכות הריח האגוזי שהיא מפיצה. חמאת אגוזים משמשת כרוטב למנות פסטה שונות, בעיקר רביולי, ולדגים בשרניים צרובים.

10. אחת ממנות העוף המפורסמות בעולם היא עוף בנוסח קייב, בירת אוקראינה, חזה עוף אשר ממלאים בחמאה מתובלת בשום ועשבי תיבול טריים, שמצופה בפירורי לחם ומטוגת בשמן עמוק. או במילים פשוטות: שניצל במילוי חמאה.

כתבות נוספות

בבנדיקט עוברים לביצי חופש

מדריך להכנת תרד בשמנת

10 דברים שלא ידעתם על אגז בנדיקט

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked