10 דברים שלא ידעתם על תפוזים | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
440ינו 24
לאתר בנדיקט
חזרה
10 דברים שלא ידעתם על תפוזים

המסחטה החרוצה בבנדיקט כפר סבא. צילום: שרית גופן

מדי חודש נסחטים במסעדות בנדיקט 40 טון (!) של תפוזים. עם חזרתם המשמחת לחיינו אחרי הקיץ הארוך, קבלו עשרה דברים שלא ידעתם על פירות ההדר הכתומים:

1. התפוז לא צומח בטבע. הוא נוצר על ידי הכלאה שביצעו הסינים במהלך האלף הראשון לספירה. הוריו של התפוז הם הפומלה והמנדרינה. 75% מהגנים שלו מקורם במנדרינה, השאר מהפומלה, ונדרשו מספר דורות של הכלאות בין הפירות המקוריים לצאצאיהם עד שהתקבל התפוז שאנחנו מכירים היום.

2. המילה תפוז בעברית היא ראשי תיבות של המילים תפוח זהב.

3. כמעט 70% מפירות ההדר שצומחים בעולם הם תפוזים.

הטבור של הטבורי. צילום: JR_Paris, flickr

4. ישנם עשרות זנים של תפוזים שנבדלים זה מזה בגודל, בגוון והעובי הקליפה. זן התפוז הפופולרי ביותר הוא הטבורי (naval orange), שנקרא כך מכיוון שאחד מקצוותיו מזכיר את הטבור (והוא גם מכיל תפוז קטן בחלקו העליון).

5. את צבעם הכתום מקבלים התפוזים מפיגמנט בשם בטא קרוטן, שאחראי גם לצבעם הכתום של הגזר, הדלעת והבטטה.

6. התפוז הוא מקור מצוין לויטמין C ומכיל גם ויטמין A, ברזל וסידן. כאשר אוכלים את הפרי בשלמותו נהנים גם משפע של סיבים תזונתיים.

תפוזי דם צילום: M Prince Photography, flickr

7. בשנים האחרונות חזרו אל השווקים בארץ תפוזי הדם. תפוזים אלו מאופיינים בצבע פנימי ורדרד-אדום ומכאן שמם. הם מכילים פיגמנט (שהוא גם נוגד חמצון חזק) בשם אנטוציאנין שנותן להם את צבעם המיוחד.

 

8. אחד הקינוחים הפופולריים בבריטניה הוא מרמלדת תפוזים, בה מבשלים תפוזים שלמים (עם הקליפה) עם סוכר עד שמתקבלת מרקחת סמיכה. הכנת המרמלדה היא אמצעי לשימור הפרי החורפי לחודשי הקיץ.

ליקר תפוזים יוקרתי. צילום: ulterior epicure, flickr

9. הצרפתים אוהבים במיוחד ליקרים מבוססי תפוז, המפורסמים שבהם נקראים גראנד מרנייה ו-קוואנטרו. הם מיוצרים על ידי השריית אלכוהול עם קליפת תפוז, שמכילה את מרבית התרכובות הארומטיות שלו (כלומר: רוב הריח והטעם של התפוז נמצא דווקא בקליפה).

10. ליקרים אלו הם הבסיס לקינוח הצרפתי הקלאסי קרפ סוזט, להכנתו מבשלים קרפים דקיקים עם חמאה ופלחי תפוזים. לקינוח זה אפקט וואו, כאשר מוסיפים אליו ליקר ומדליקים להבה גבוהה לפרזנטציה מרשימה.

כתבות נוספות

4 על 4.7 : מנות אמריקאיות ליום העצמאות של ארה"ב

החיים הם פיקניק

המדריך: איך להכין פריטטה עם ירקות

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked