10 דברים שלא ידעתם על אגז בנדיקט | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
428ינו 24
לאתר בנדיקט
חזרה
10 דברים שלא ידעתם על אגז בנדיקט

צילום: שרית גופן

כתיבה: עֹז תלם
מנת האגז בנדיקט היא אחת ממנות ארוחת הבוקר והבראנצ' הפופולאריות ביותר שיש. היא הפכה לחביבת סועדים ושפים מכל רחבי העולם, בזכות שילוב מרכיבים מענג במיוחד. הנה 10 דברים ששווה לדעת עליה:

1. המנה נוצרה לראשונה בשנות ה-20 של המאה הקודמת. לפי הסיפור הפופולרי ביותר על יצירתה, מקום הולדתה הוא מלון וולדורף אסטוריה בניו יורק (אותו מלון שהביא לעולם את סלט הוולדורף).

2. לפי אותו סיפור, היא נוצרה כאשר לקוח קבוע של מסעדת המלון בשם בנדיקט הגיע בבוקר אחרי ערב ארוך של שתיה, וביקש טוסט, עם בייקון, ביצה עלומה והמון רוטב הולנדז. או בקיצור, משהו שיעביר לו את ההנגאובר.

3. שף המלון זיהה את הפוטנציאל, שינה את הלחם למאפין אנגלי, העניק לה את השם לכבוד הלקוח וכך נתקבעה המנה בדברי הימים של הקולינריה העולמית.

4. גרסה אחרת להולדת המנה מייחדת את הקרדיט למסעדת דלמוניקו'ס, גם היא בניו יורק. לפי גרסה זו, היא נוצרה על ידי השפים של המסעדה בסוף המאה ה-19, במיוחד בשביל בני משפחת בנדיקטין, שהשתעממו מהתפריט הקבוע.

5. מאפין אנגלי הוא מאפה שמרים קטן, חמאתי ועגול, שתופח תפיחה ארוכה לאורך הלילה, ומבושל כמו פנקייק, בכלי מיוחד ועל משטח חם. לאורך השנים שפים ברחבי העולם הרגישו חופשי להחליף את המאפין בלחמים אחרים כמו בריוש, לחם שאור, לחמנית המבורגר ואפילו חלה של שבת.

ביצה עלומה

6. השף הצרפתי הנודע אוגוסט אסקופייה מנה את רוטב ההולנדז כאחד מחמשת רטבי האם במטבח הצרפתי. הכוונה ב'רוטב אם' הוא שזוהי טכניקה בסיסית להכנת רטבים עליה אפשר לבנות ולהוסיף ליצירת רטבים אחרים. ההולנדז קיבל את שמו בזכות חמאה הולנדית צהבהבה ומשובחת ששימשה (ועדיין יכולה לשמש) להכנתו.

7. לפני 200 שנה הבריטים היו מגישים ביצים עלומות בתור קינוח.

8. המנה הנמכרת ביותר במסעדות בנדיקט בארץ היא ביצים בנוסח פלורנטין (על שם העיר פירנצה שבאיטליה), בהם תבשיל תרד בשמנת מחליף את הבשר. אגב, כאשר סלמון מעושן מחליף את הבייקון, המנה נקראת ביצים בנוסח רויאל, והיא פופולרית במיוחד בקנדה, אוסטרליה ובריטניה.

רוטב הולנדז. צילום: שרית גופן

9. לפי מגזין פורבס, את מנת האגז בנדיקט הטובה ביותר בארצות הברית מגישים במסעדת The Grill Room בארצות הברית. המנה, שעולה 20 דולר, משחקת עם הרכיבים של המנה הקלאסית וכוללת עוגת גריטס (גרסה אמריקאית לפולנטה ולממליגה), תפוחי אדמה, סרטני נהרות ורוטב הולנדז פיקנטי.

10. מדי שנה מציינים בארצות הברית את יום האגז בנדיקט הלאומי ב-16 לאפריל.

כתבות נוספות

המדריך: איך להכין ביצה עלומה מושלמת

מתכון לסלט קיסר מנצח

המדריך: איך להכין פריטטה עם ירקות

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked