10 דברים שלא ידעתם על לימון | בנדיקט: מגזין ארוחות בוקר
128אוק 1
לאתר בנדיקט
חזרה
10 דברים שלא ידעתם על לימון

צילום: Troy Tolley, flickr

כמעט אין בית ישראלי שלא תמצאו בו לימונים טריים בכל זמן נתון. הוא מתבל את סלטי ארוחות הבוקר ואת רוטב ההולנדז במנת אגז בנדיקט ונותן ארומה נהדרת לקינוחים ומנות פסטה. הנה 10 דברים שלא ידעתם על מלך החמיצות, הלימון:

1. הלימון הוא בן למשפחת ההדרים. כל הפירות השייכים למשפחה זו נוצרו בעקבות הכלאה בין שלושה זני הדרים קדומים: אתרוג, פומלה ומנדרינה, והלימון נוצר בעקבות הכלאות בין צאצאי הפומלה והאתרוג.

2. מקורו של הלימון הוא במזרח הרחוק – אזור סין ככל הנראה. הוא הגיע לאזור היום התיכון עם סוחרים ערבים, והם בתורם אלו שהחלו את תעשיית ההדרים בדרומן של איטליה וספרד, בימי הכיבוש המורי במאה ה-12.

3. הוא נודע בזכות החמיצות שלו, שמורכבת בעיקר מחומצה ציטרית וגם מחומצה אסקורבית (ויטמין C). מיץ הלימון מכיל 5% חומצה.

צילום: JogiBaer2 flickr

4. בעבר הרחוב מלחים בריטים היו יוצאים לים עם אספקה גדולה של לימונים, ולכן הם קיבלו את הכינוי ליימי (limey). הלימונים האלו סיפקו לאנשי הספינות ויטמין C שהיה חיוני לבריאות שלהם במסעות הארוכים – בהיעדרו מחלת הצפדינה הייתה פוגעת קשות בצוות.

5. למרות שהוא זמין כל השנה, עצי הלימון נותנים פרי בתקופת החורף. הלימונים שאנו רוכשים בקיץ נקטפים בעונה ונשמרים בקירור בתנאים מיוחדים על מנת למנוע קלקול והבשלת יתר.

6. אם יש לכם יותר מדי לימונים, כדאי ובהחלט רצוי לסחוט אותם ולהקפיא את המיץ (בתבנית קוביות קרח) לשימוש במועד מאוחר יותר.

7. רוב הטעם של הלימון נמצא דווקא בקליפתו – החלק הצהוב הדק מכיל את השמנים האתריים ואת מרכיבי הארומה הנוספים שאנחנו אוהבים. החלק הלבן של הקליפה נקרא ציפה, והוא מכיל תרכובות מרירות ולא טעימות, שנועדו להרחיק חרקים מלאכול את הפרי.

8. טעמי גרידת הלימון עוברים מצוין בשני אמצעים: שומן ואלכוהול. בגלל זה טעם של מעט גרידת לימון מאוד מורגש בעוגת גבינה, וכן משקאות אלכוהוליים כמו למונצ'לו (שהוא לא יותר מוודקה, סוכר וגרידת לימון) הם בעלי טעם כה מרוכז והדרי.

צילום: Guy Montag flickr

9. בקיץ ובתחילת הסתיו ניתן למצוא בארץ ליים טרי – זהו קרוב משפחה של הלימון בעל פירות קטנים יותר ותכולת חומצה גבוהה יותר, אשר מכיל גם יותר אלמנטים פרחוניים במיץ ובגרידה שלו (במילים פשוטות, יש לו טעם יותר טרופי). הליים לרוב נקטף בעודו ירוק, שכן אז תרכובות הריח רעננות יותר.

10. בעולם הקולינרי ללימון אלפי שימושים שונים: הוא נהדר בסלטים כמו טאבולה או סלט ירקות קצוץ, ניתן להכין ממנו משקה לימונדה מרענן, מיץ לימון טרי משחק תפקיד חשוב בתבשילים מזרח תיכוניים כמו קובה עיראקית או חורשט סבזי פרסי, במטבח הצרפתי משתמשים בו כדי להכין רטבי חמאה עדינים לדגים או לתבל רטבים כמו הולנדז ואיולי, הוא נהדר בקינוחים כמו סורבה, עוגות בחושות, גלידה ועוד, וגרידת הלימון משמשת לעיטור קוקטיילים.

>> והנה עשרה דברים שלא ידעתם על תפוזים

כתבות נוספות

בוקר מקסיקני • מתכון ברקפסט טאקו

מתכון לאגנוג: ליקר ביצים חמים ואלכוהולי

המדריך: איך להכין פריטטה עם ירקות

    השאר תגובה

    03-6868657





    ©All rights reserved to Benedict Restaurant
    Designed by Wicked