אחת ממנות הדגל של מסעדות בנדיקט היא אגז בנדיקט פלורנטין, ובה שכבה נדיבה של תרד בשמנת. זהו אחד השילובים המוצלחים בעולם: התרד אדמתי, ירוק ובעל מרקם בשרני ומורכב, השמנת עשירה, חלקה וקרמית, והתוצאה של החיבור ביניהם גדולה מסכום חלקיה.
תרד בשמנת הוא הכנת בסיס נהדרת, ממנה אפשר לבנות מגוון מנות רחב מאוד. מעבר לאגז בנדיקט, ניתן להשתמש בתרד בשמנת כתוספת למנות דגים אפויים, בתור שכבה בלזנייה, במילוי לקנלוני, וניתן גם לפזר מעליו גבינות ולאפות כדי לקבל תרד מוקרם.
כך תכינו תרד בשמנת בבית:
מתחילים בבישול מקדים של התרד. כמו ירקות רבים, עלי התרד מכילים יות מ-90% מים. אם נשים עלי תרד טריים ישירות ברוטב השמנת, המים שמשתחררים מהעלים ידללו את הרוטב ונקבל מרקם נוזלי יותר. לכן מבשלים את התרד מראש במים רותחים, עניין של 1-2 דקות או עד שהתרד מתכווף, ואז מעבירים ישירות למי קרל להפסקת תהליך הבישול.
את התרד מסננים וסוחטים היטב מנוזלים עודפים, כדי שנקבל את הטעם המרכז של הירק ולא נוזלים מיותרים.
את רוטב השמנת מתחילים בהמסת חמאה, אליה מוסיפים בצל קצוץ לטיגון קצר, עד שהוא מתרכך מעט ונהיה שקוף בצבעו.
אל הבצל מוסיפים קמח – שיעזור להסמיך את הרוטב.
לאחר מכן מוסיפים חלב ושמנת מתוקה, ואפשר בשלב זה לתבל במעט אגוז מוסקט.
מהרגע שמוסיפים את הנוזלים חשוב לערבב בלי הפסקה, כדי שלא יווצרו גושים. כשהרוטב מגיע לרתיחה ומסמיך מכבים את הלהבה ובוחשים פנימה את התרד – וזהו, מוכן לכל שימוש!
2-4 מנות (תלוי בשימוש), חלבי, 30 דקות זמן כולל, ניתן להכפיל כמויות ולשמור במקרר 3 ימים
מצרכים:
1/2 ק"ג (1 חבילה גדולה) תרד
1 בצלים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות
15 גרם חמאה
1 כף קמח
3/4 מיכל (180 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב 3% שומן
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט טחון
כפית שטוחה מלח
אופן הכנה:
הכנת התרד:
הכנת הרוטב: